09/10 2017

Kuchcikowo w 7AB

KULINARNIE

Na zajęciach kulinarnych wszyscy przygotowaliśmy przepyszne potrawy. Podzieliliśmy sie na grupy (tym razem mogliśmy sie sami dobrać:) ). Pod opieką Pani Jagody, Pani Kasi i Księdza Krystiana, który potrafi świetnie gotować, nauczyliśmy się jak się zachować kulturalnie przy stole oraz jak sie układa serwetki papierowe i materiałowe. Ksiądz nauczył moich kolegów jak sie robi dżem, a Agatę i Dominikę jak sie robi naleśniki. Pokazał też jak sie podrzuca naleśniki. Ja w grupie byłam z nowymi uczniami naszej szkoły- Weroniką i Kubą. Gotowało mi sie z nimi całkiem fajnie. Nasza grupa przygotowała sałatkę warzywną. Inne grupy robiły kanapki, naleśniki, sałatki owocowe oraz przepyszny dżem. Kiedy wszyscy zrobiliśmy nasze potrawy to ułożyliśmy je na stole. Wyglądało to bardzo apetycznie. Przed jedzeniem Ksiądz nauczył nas jak sie kulturalnie zachować w restauracji lub na weselu i jak powinny leżeć sztućce. Później poczęstowaliśmy nauczycieli w naszej szkole.  

autor Marcelina Lewandowska 7A

fotorelacja

kulinarnie