W dniu Wigilii klasowych tj. 22 grudnia 2017 r. klasy 7a i 7b brały udział w warsztatach kulinarnych.
Uczniowie pracowali w grupach kilkuosobowych, każda grupa miała za zadanie przygotować jedno z poniższych dań:
1. barszcz
2. uszka z grzybami
3. Tatar z łososia wędzonego na zimno
4. Sałatka z tortellini i tuńczykiem
5. Tartinki z własną pastą rybną z ciemnymi oliwkami
6. Koreczki
Nad wszystkim czuwał - oprócz wychowawców klas - ksiądz Krystian.
Każda z grup świetnie wywiązała się z zadania.
Na zakończenie warsztatów uczniowie nauczycli się, jak składać serwetki w elegancki sposób.
Po obejrzeniu Jasełek, uczniowie wraz z nauczycielami zasiedli do stołu, na którym były wyłącznie potrawy samodzielnie przygotowane przez uczniów.
Katarzyna Pająkowska-Dabrynin
Jagoda Wieczorek