Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Warsztaty gotowania - relacja

W czwartek 9 marca 2017 r. w ramach zajęć koła turystycznego poznawaliśmy kuchnię żuławską.

Uczestnicy koła oraz chętni uczniowie własnoręcznie przygotowali kluski żuławskie, które później wspólnie zjedliśmy :)

GALERIA ZDJĘĆ

Poniżej znajduje się przepis (na specjalne życzenie mam uczniów):

SKŁADNIKI

1,5 kg ziemniaków

1 szklanka mąki żytniej

3 łyżki mąki ziemniaczanej

1 cebula

sól

100g boczku wędzonego

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ziemniaki trzemy na tarce, odciskamy, dodajemy mąkę żytnią, ziemniaczaną i sól. Wyrabiamy mieszając szybko, formujemy kluski wielkości kciuka i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. Podajemy ze smażonym boczkiem z cebulą.

Smacznego!

Katarzyna Pająkowska-Dabrynin

Statystyka

Dzisiaj1888
Wczoraj3958
Tydzień5846
Miesiąc67710
Wszystkie3460183

Visitor IP : 54.226.23.160 1 Unknown - Unknown
Powered by CoalaWeb